Op deze pagina vind je links over vipassana en boeddhisme en links over aan meditatie gerelateerde onderwerpen

Ven. Sujiva begeleidt vipassanaretraites in Naarden. Hij is een geliefd leraar met intensieve kennis van de vipassana meditatie. Voor retraites in andere landen die hij begeleidt kun je zijn website raadplegen: 
http://sujiva.wz.cz.  Teksten en boeken van Ven. Sujiva kun je downloaden van: http://www.buddhanet.net 

De Stichting Inzichts Meditatie (SIM) heeft als doelstelling het bevorderen van de beoefening van de Vipassana- of inzichtsmeditatie.
http://www.simsara.nl 

Informatie over vipassana meditatie in de traditie van Mahasi Sayadaw in Utrecht door Henk van Voorst en Aad Verboom. 
www.vipassana-utrecht.nl

Informatie over vipassana meditatie in Rotterdam
www.vipassanarotterdam.nl

Vipassana meditatie Enschede. Joost van den Heuvel Rijnders geeft een basiscursus inzichtmeditatie in Enschede, er worden ook meditatiedagen georganiseerd. Alle activiteiten zijn gericht op het organiseren van meditatie in Enschede.
www.inzichtmeditatie.com

Website Adi Ichsan: www.vipassanabhavana.nl

Vipassana Centrum Groningen
http://www.vipassana-groningen.nl  

Vipassana Meditatie Centrum Ierland: Passaddhi. Passaddhi, dat vrede en rust betekent in het Pali, is een klein meditatie retraitecentrum buiten Adrigole op het Beara schiereiland in het zuid-westen van Ierland. Het centrum wordt geleidt door Marjů Oosterhoff, die ook sommige retraites leidt. Meer informatie vind je op:
www.passaddhi.com  of  www.vipassana.ie 

De Dhamma Verdiepingscursus (DVC) is een initiatief van een werkgroep van de Stichting Inzicht Meditatie (SIM). De werkgroep wordt gevormd door: Joke Hermsen, Aad Verboom, Frits Koster, Dingeman Boot en Annemieke Heijke. Lees meer over dit initiatief voor mensen met meditatie-ervaring op: 
www.dhammaverdiepingscursus.nl

Een site met heel veel (engelse) teksten uit de Pali Canon, een toelichting op de Pali Canon en hoe hierin wegwijs te worden.
http://www.accesstoinsight.org/index.html

Site met o.a. tips voor beginnende boeddhisten en teksten uit de Pali Canon
http://www.sleuteltotinzicht.nl

Boeddhistische Unie Nederland (overkoepelende organisatie voor boeddhistische centra in Nederland)
http://www.boeddhisme.nl

De boeddhistische omroepstichting (BOS), met o.a. het uitzendoverzicht voor tv en radio
http://www.omroep.nl/boeddhistischeomroep

Vorm en leegte, kwartaalblad voor Boeddhisme
http://www.vormenleegte.nl

Brusselse site voor vipassana in de traditie van Mahasi Sayadaw (franse taal)
www.dhammagroupbrussels.be

Europese site voor Vipassana in de traditie van Mahasi Sayadaw
http://www.vipassana-eu.org

IMS (Insight Meditation Society), vipassana centra in Amerika. The full schedule of IMS retreats for 2007 is available at the
website: http://www.dharma.org/ims

Buddhist information and education network
http://www.buddhanet.net

Startpagina boeddhisme (alle stromingen)
http://boeddhisme.pagina.nl

The World-Wide Web Virtual Library
http://www.dharmanet.org/infowebt.html

The International Association of Buddhist Women
http://www.sakyadhita.org

Zr. Mae Chee Brigitte Schrottenbacher leidt het Pra Sanghachai meditatiecentrum in Thailand. Gedurende haar verblijf bij de Buddhavihara heeft ze studie- en meditatieavonden begeleid. Op haar site informatie over het klooster in Thailand, links en boeddhistische teksten. In 2009 ontving ze de Outstanding Women in Buddhism Award.  http://www.owbaw.org/2009.htm   http://www.meditationthailand.com   http://www.vimokkha.com

 

OVERIGE LINKS

Ria Kea, psychosynthese-therapeute, heeft een eigen praktijk sinds 1992, beoefent sinds 1998 vipassana-meditatie. Zij is verbonden aan St. Sangha Metta, geeft cursussen aandachttraing (MBSR) en begeleidt meditatieavonden, weekenden, retraites in Amsterdam en andere plaatsen in Nederland. voor info aandachttrainingen/ meditatiebegeleiding/ psychosynthese-therapie
http://www.riakea.nl

Peter Baert beoefent al meer dan twintig jaar vipassana meditatie. Hij is verbonden aan de Buddhavihara en is gezondheidspsycholoog, psychotherapeut en bevoegd yoga-docent. Hij geeft cursussen Hatha Yoga en meditatie. 
www.yoga-meditatie.org

Mindfulness in onderwijs organiseert effectieve aandacht- en stress-reductie trainingen voor mensen die in het onderwijs werkzaam zijn. De trainingen zijn geschikt voor docenten, decanen en leidinggevenden in alle typen onderwijs: basis- , beroeps- , voortgezet en hoger onderwijs. De cursussen worden in Amsterdam en in Utrecht gegeven. http://www.mindfulnessinonderwijs.nl

Frits Koster, schrijver van de boeken: Bevrijdend Inzicht en het Web van Wijsheid. Frits heeft als boeddhistisch monnik ruim vijf jaar gemediteerd en gestudeerd in Thailand, Birma, Sri Lanka en MaleisiŽ. In 1988 kwam hij terug naar Nederland. Hij begeleidt sinds die tijd meditatieactiviteiten in Nederland en Ierland en geeft hij lezingen en cursussen over de boeddhistische psychologie. 
http://www.fritskoster.nl

De behoefte aan stilte, rust en bezinning neemt toe. In onze jachtige wereld is weinig ruimte voor rust en stilte. Verkeerslawaai, mobiele telefoons en achtergrondmuziek dringen zich overal op. De rust en bezinningsmomenten die vroeger een natuurlijke plaats hadden in het dagelijks leven, moeten we nu zelf creŽren en in ons eigen leven inbouwen. 
www.stilte.org 

terug naar boven